Grønn Agenda: Norge og FNs klimatoppmøte

Åpent møte om Norges innsats fram mot klimatoppmøtet i FN med paneldebatt. Strømmelenke her.

Statsminister Erna Solberg og klima- og miljøminister Tine Sundtoft inviterer tirsdag 16. september kl. 15.00 til åpent møte for presse og interesserte om Norges innsats fram mot klimatoppmøtet i FN. Norge vil ha en lederrolle på toppmøtet, og delta med både statsminister, klima- og miljøminister og utenriksminister.

På møtet vil rapporten The New Climate Economy lanseres. Den blir presentert av kommisjonsleder Felipe Calderón og kommisjonsmedlem og FNs spesialutsending for klimaspørsmål, Jens Stoltenberg. Rapporten stiller spørsmål om det er en motsetning mellom miljø og økonomisk vekst. Den globale kommisjonen om økonomi og klima som står bak rapporten mener nei. Budskapet er at en klimavennlig politikk vil gi sterk og varig økonomisk vekst. Det vi må gjøre for å skape en ny og varig økonomisk vekst, overlapper i meget stor grad med det vi må gjøre for å håndtere klimaproblemet. Motsetningen mellom vekst og klimahandling er derfor i de fleste tilfelle oppkonstruert.

Kommisjonen ledes av tidligere president i Mexico, Felipe Calderón, og rapporten er utarbeidet av et globalt konsortium av anerkjente forskningsmiljøer og tenketanker. Norge var en av initiativtakerne, og rapporten lanseres samtidig i Oslo, New York og Addis Abeba. 

Møt:
Erna Solberg, statsminister
Tine Sundtoft, klima- og miljøminister
Jens Stoltenberg, kommisjonsmedlem og FNs spesialutsending i klimaspørsmål
Jens Ulltveit-Moe, investor
Ingrid Bonde, kommisjonsmedlem og direktør i Vattenfall
Øystein Dørum, sjefsøkonom i DNB
Kari Kaski, nestleder i Zero 

Paneldebatten ledes av: Erik Aasheim  

 

Tid: 16. september kl. 15:00 - 17:00
Sted: Felix konferansesenter, Aker Brygge

Møtet er fulltegnet, men STRØMMES HER

 
Følg Grønn Agenda på Facebook - FB-arrangement her