Green Tech Marine er årets gründer

- En stor takk til Innovasjon Norge. Ingenting av dette hadde vært mulig uten dere, sa Kenny Strandberg fra scenen.

I to omganger har Green Tech Marine fått støtte fra Miljøteknologiordningen i Innovasjon Norge. Først til et landbasert pilotanlegg (1,5 mill), og i neste omgang til et pilotanlegg på et RCCL cruise-skip (15,8 mill).

- Jeg vil få rette en stor takk til Innovasjon Norge, som har vært med på å dra lasset fra begynnelsen av. Ingenting av dette hadde vært mulig uten dere. Det gjelder ikke bare pengestøtte, men også kompetansen og hjelp til åpne dører i en tidlig fase har vært veldig viktig, sier Kenny Strandberg fra scenen, med trofeet for Årets Gründer i hendene.

Green Tech Marine fra Vest-Agder ble Årets gründer og mottok prispenger på 250 000 kroner. Det var selveste Kronprins Haakon som delte ut den prestisjefulle prisen på Innovasjon Norges Signalkonferansen 3. juni i Oslo.

- Årets gründer har utviklet et produkt hvor både det økonomiske og miljømessige potensialet er stort, og det samme er verdiskapingen i Norge. Det er imponerende å se at en liten, nyetablert bedrift i løpet av kort tid har lykkes i konkurranse med store internasjonale selskaper, var juryens begrunnelse for prisen som Kronprinsen delte ut.Prisen Årets gründer blir tildelt en person eller en bedrift som har utviklet et nytt produkt eller en ny tjeneste med store muligheter til å vokse.

Green Tech Marine har utviklet en skrubber som renser eksosen fra skip på en energieffektiv måte, og med IMO (International Maritime Organization) beslutning om at alle skip som seiler må etterkomme krav om rensing innen 2015, er det økonomiske potensialet stort for det norske sørlandsselskapet.

- Jeg er veldig stolt over å få denne anerkjennelsen av Innovasjon Norge. Det er viktig for en gründer. Prisen gir god profilering på hjemmebane. I dag eksporterer vi 100 prosent. Nå håper jeg det norske maritime markedet åpner seg, sier Peter Strandberg, administrerende direktør i Green Tech Marine.

Les mer om Signalkonferansen og se bilder 
Green Tech Marine på nett 

Virkemidler i bruk